Dans- en muzieklessen voor scholen

Djembé Events biedt aan alle leeftijdscategorieën in het onderwijs de gelegenheid om in contact te komen met andere culturen door middel van dans- en muzieklessen, workshops en dansvoorstellingen, speciaal gericht op scholen, met de nadruk op interactie tussen artiesten en leerlingen.

Dansvoorstelling 'Joko'/ school versie
Doelgroep: Basis- en voortgezet onderwijs
Beschikbaarheid: mei t/m juli en september t/m december 2012-2013

Voorbereiding (3 keuzemogelijkheden)
1. Salsa dans en Afrikaanse dans:
Ter voorbereiding op het bekijken van "Joko" kunnen leerlingen de inleiding salsa dans en Afrikaanse dans volgen. In de inleiding gaat de artistiek leider dieper in op wat salsa dans en Afrikaanse dans inhoud, hoe een werkdag van een danser eruit ziet en hoe het idee is ontstaan dat donkere mensen  beter zouden dansen dan blanke?

2. Danslessen naar keuze:
Voorafgaand aan het bekijken van "Joko" kunnen de leerlingen in een dansles kennis maken met de dansstijl van Djembé Events. Er wordt een korte uitleg gegeven over de gekozen dansstijl, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisbewegingen dat ze later in de workshop gaan toepassen om tot een kleine uitvoering te komen. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele danslessen: Afrikaanse dans, Bollywood Dance, Buikdans, Country line dance, Limbo dance, Merengue, Reggeaton, Salsa, Samba, Streetdance, Zouk?


3. Muzieklessen naar keuze:
Ook hier wordt een korte uitleg gegeven over het gekozen muziekinstrument, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisritmes dat ze later in de lessen gaan gebruiken om tot een kleine uitvoering te komen.
Al deze lessen kunnen plaatsvinden in een geschikte ruimte op school en duren circa 1 uurtje. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele muzieklessen: Djembe, Doundoun, Sabar, Darbuka, Krin, Saxofoon.

Inleiding theatertechniek:
De voorstelling "Joko" begint met een inleiding  theatertechniek. Hierin wordt uitgelegd hoe wij van de mogelijkheid gebruik maken om verschillende soorten dans te mixen in een show, het spelen van live percussie en het gebruik van showkleding in het theater. Tijdens de voorstelling kunnen de leerlingen zien welke Afrikaanse muziek instrumenten en kostuums worden gebruikt bij "Joko" en welke effecten de kostuums geven in combinatie met  de  lichtinval tijdens de voorstelling. De inleiding duurt circa 20 minuten.

Dans-theatervoorstellin:
De voorstelling "Joko" wordt gedanst door de dansers van “La Compagnie Bina Africa“, de voorstelling duurt circa 40 minuten en kan tijdens schooltijd gespeeld worden, zowel in een theaterzaal geregeld door de school of in een geschikte ruimte op school.

Nagesprek met de dansers:
Na afloop van de voorstelling "Joko" kunnen de leerlingen in een nagesprek vragen stellen aan de dansers. Ongeveer 20 minuten.
Het is zeker aan te bevelen om zowel een voorbereiding als een nagesprek aan te bieden aan de leerlingen, zo krijgen zij een volledig beeld over het showelement tijdens theaterproducties. We zijn flexibel als er door gebrek aan tijd of ruimte een ander voorstel wordt gedaan. Djembé Events kan het programma desgewenst aanpassen aan jullie mogelijkheden.

Voor kinderen, door kinderen
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo - Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo.

Stichting Bayabi Foundation
Met alle plezier houden wij een lezing over het land Congo-Kinshasa, de levensomstandigheden van de kinderen daar, het ontstaan van onze stichting en hoe wij ons doel trachten te verwezenlijken.

Dankzij de inzet van alle kinderen is vooruitgang mogelijk, ook voor de kinderen in Kongo, jullie school kan ons hierbij extra helpen door het organiseren van allerhande activiteiten ten voordele van Congolese kinderen voor de aanschaf van schoolbanken, schoolmateriaal, sportmateriaal, enz.

Wij helpen jullie graag met het bedenken van mogelijke activiteiten, bv. Tijdens schoolfeesten, werkprojecten, integratie, godsdienstlessen…

Mede door jullie steun kunnen ook de Congolese kinderen met vertrouwen en vol goede moed hun school afmaken.

Voor meer informatie omtrent ons stichting, zie www.bayabi.org.

Offerte aanvragen voor dans-muzieklessen van Djembé Events:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste workshop/optreden, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

Persoonlijke Gegevens

Naam
Bedrijfsnaam
Adres
Postcode/Plaats -
E-mail adres
Telefoonnummer

E-mail over uw evenement

Onderwerp
Datum Evenement
Tijdstip/Aanvang
Locatie
Aantal Deelnemers
Bericht

We streven er naar om binnen 5 werk dagen te reageren

* je contactformulier wordt gestuurd naar info@djembe-gent.be

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde contactformulier stellen wij de offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een email terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de docent[en] voor de workshop[s] en optreden gaan reserveren. Zodra wij van een bevestiging hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, vergezeld van de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief als de betaling op onze rekening is bijgeschreven. Onderaan de factuur vind je de uiterste betaaldatum.

Last Minute
Een aanvraag van een workshop/optreden die binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de workshop/optreden
Welk type workshop/optreden
De gewenste aanvangstijd
Het aantal deelnemers
De stad waar de workshop/optreden moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
Het telefoonnummer of email adres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en digitale factuur
Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 [werk]dagen van tevoren nog aangemeld worden via email
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
Voor annulering: klik op: annuleringsvoorwaarden.